środa, 17 grudnia

Oznaczenie treści
 

Sachiyo Harada - Wielka księga kuchni japońskiej

(2025)
Inne

Obserwuj premierę
Oceń:

Oceń:


Sachiyo Harada - Wielka księga kuchni japońskiej

Data premiery

środa
12.11.2025
Flaga regionu Polska

zgłoś poprawkę

Informacje

Gatunek:
Inne
Ranking:
466   1406

Tagi:
[dodaj]
Wydawnictwo:
Odnośniki:
[dodaj]

100 przepisów dla wszystkich miłośników kuchni japońskiej na każdym poziomie zaawansowania



Kuchnia japońska jest jedną z najpopularniejszych na świecie, a dzięki tej książce krok po kroku opanujesz najważniejsze techniki: od krojenia warzyw przez zawijanie omletu po peklowanie metodą kobujime i obsmażanie metodą tataki, dowiesz się, jak wybrać świeżą rybę i jak wydobyć smak umami, oraz poznasz rodzaje ryżu, tofu, makaronów, octów, grzybów i wodorostów.



A potem już tylko gotuj! Zrób esencjonalne i klarowne dashi, rozgrzej się zupą tonjiru z soczystą białą rzodkwią i mieszanką siedmiu przypraw, zaserwuj gustowne sashimi z przegrzebków, wykorzystaj ulubione warzywa do otulającego placka okonomiyaki (japońskie okonomi oznacza „to, co lubisz”!), zachwyć bliskich szaszłykami yakitori i deserem ichigo daifuku – ciastkami z kleistej mąki ryżowej z dodatkiem zielonej herbaty, nadziewanymi słodką pastą z czerwonej fasoli i truskawką.



To idealna książka dla tych, którzy chcą gotować autentyczne japońskie potrawy jak profesjonalny szef kuchni!



Moja wewnętrzna kulinarna księgowa – a tak nazywam tę część mnie, która kocha algorytmy, dobrze wytłumaczone przepisy i precyzyjne wyjaśnienia – jest zachwycona tą książką! Krok po kroku przeprowadza czytelnika przez proces przygotowania japońskich klasyków, rozwiewa wątpliwości i systematyzuje wiedzę. A wszystko to w niezwykle atrakcyjnej, kolorowej i przystępnej formie. Nanbanzuke przestało mieć przede mną tajemnice!



Paulina Nawrocka-Olejniczak, dziennikarka kulinarna, twórczyni podcastu „Zabawy jedzeniem” i autorka książki "Kluski. Teoria i praktyka"



 



"Wielka księga kuchni japońskiej" to nie tylko zbiór przepisów na takie ikoniczne japońskie dania jak zupa miso, okonomiyaki, pierożki gyoza, donburi czy daifuku, ale idealny przewodnik po kuchni Kraju Kwitnącej Wiśni. Sachiyo Harada przeprowadza czytelnika przez podstawowe składniki i techniki wykorzystywane w kuchni japońskiej, dzięki czemu gotowanie w domu będzie łatwiejsze. To uczta zarówno dla żołądka, jak i dla oka. Rozbudza wszystkie zmysły!



Małgorzata Muraszko, dziennikarka „Gazety Wyborczej”





Powyższy opis pochodzi od wydawcy.




Komentarze

Nie ma jeszcze komentarzy
Bądź pierwszy i podziel się swoją opinią na temat tej premiery!
Dodaj komentarz


Kod CAPTCHA

Zatwierdź

Recenzje

Nie ma jeszcze żadnych recenzji. A może Ty dodasz swoją?

Oznaczenie treści
Najczęściej zadawane pytania

Kiedy pojawi się książka Wielka księga kuchni japońskiej?

Książka Wielka księga kuchni japońskiej ma ukazać się 12 listopada 2025 (data premiery w Polsce). Żeby zobaczyć inne daty należy wybrać odpowiednią flagę. Wyświetlanie domyślnego regionu można skonfigurować korzystając z opcji "Ustawienia serwisu" dostępnej pod zakładką "Moje konto".

W jaki sposób mogę śledzić bieżące informacje o premierze książki?

Aby śledzić najświeższe komunikaty o książce skorzystaj z przycisku "Obserwuj premierę" znajdującego się na pasku z opcjami. Powiadomienia o zmianach zostaną wysłane na e-mail oraz pojawią się na stronie "Aktualności".

Czy istnieje możliwość polecenia książki znajomym?

Książkę można zasugerować poprzez polubienie strony w serwisie Facebook lub ysłanie wiadomości e-mail. Funkcje te dostępne są na pasku z opcjami, który znajduje się w górnej części strony.

W jakiej cenie zakupię książkę?

Cenę książki można znaleźć tutaj: Ceneo lub Skąpiec.

Chcę zamówić książkę Wielka księga kuchni japońskiej. Gdzie mogę zamówić ten produkt?

Książkę Wielka księga kuchni japońskiej można dostać tutaj. Z prawej strony znajduje się zakładka "Gdzie kupić?", w której wymienione są sklepy sprzedające ten produkt.

Na jakiej stronie przeglądnę najnowsze doniesienia odnośnie książki?

Aby przeglądnąć najświeższe wiadomości należy skorzystać z zakładki "Newsy", która znajduje się w kolumnie z prawej strony.

Jak mogę przyporządkować ocenę dla tej książki?

Żeby to zrobić trzeba zaznaczyć właściwą ocenę w skali 1-5, a następnie przypieczętować wybór kliknięciem. Tylko zarejestrowani użytkownicy serwisu mogą oddać swój głos.

W jaki sposób przeliczona została ocena książki?

Premiera książki Wielka księga kuchni japońskiej nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.

Kto tworzy tę książkę?

Sachiyo Harada jest twórcą książki Wielka księga kuchni japońskiej. Żeby sprawdzić listę pozostałych książek tego twórcy należy udać się do pola "Informacje" i kliknąć w jego nazwisko albo kliknąć utaj.

Jakie wydawnictwo wydało tę książkę?

Wydawnictwo Marginesy odpowiada za wydanie książki. Kliknij utaj albo w nazwę firmy, żeby wyświetlić inne książki przez nią wydane.

Odnalazłem na waszej stronie nieprecyzyjne dane. W jaki sposób mogę zgłosić poprawkę?

Aby tego dokonać należy wypełnić formularz "zgłoś poprawkę", do którego odnośnik umieszczony jest nad polem "Informacje". Zgłosić można niepoprawne daty wydania, opisy, zwiastuny oraz obrazki.

Na tej stronie znajdziesz informacje na temat:
Kiedy premiera Sachiyo Harada - Wielka księga kuchni japońskiej? Kiedy wychodzi Sachiyo Harada - Wielka księga kuchni japońskiej?
Data wydania książki zaplanowana została na 12.11.2025. Nowa książka Sachiyo Harada z 2025 roku to główny temat tego artykułu i tej podstrony. U nas znajdziesz fragmenty tego utworu literackiego. Pooglądaj zwiastun i przeczytaj naszą zapowiedź. Znajdziesz tutaj również galerię zdjęć, zwiastuny, trailery, klipy wideo, nasze recenzje oraz oceny, dzięki czemu poznasz interesujące nowości oraz zapowiedzi, a także wszystkie nadchodzące premiery 2025 roku.
Data ostatniej aktualizacji:
Po premierze

 Tagi


Nie przypisano jeszcze tagów
Dodaj tag

 W sklepach

Nowa książka Sachiyo Harada - Wielka księga kuchni japońskiej data premiery

Wszystkie daty wydania:
  • Flaga Polska 12 listopada 2025, środa
    (polska data)

Recently Viewed

Wpisz minimum 3 znaki!
Komunikat
OK
Opcje
Tak
Anuluj
Potwierdzenie
Tak
Nie